Zonnig Overijssel: Aanvraag voor offertes verstuurd.

Zeven corporaties rond Overijssel gaan voor zon, grootste subsidieloze tender corporatiesector

Met zeven corporaties in en rond Overijssel hebben we in twee maanden tijd hard gewerkt aan 1) inventarisatie van flats en 2) het opstellen van een bestekplan.

De corporaties gaan voor kwaliteit, voor opbrengstgaranties (lees systeem efficiëntie garantie), voor beheercontracten, voor goede monitoring, voor een scherpe prijs én eigen wensen.

Het is een aardige puzzel geweest om alle deze ideeën van alle corporaties, zowel groot als klein, zowel woningen als flats, zowel huurders als eigen medewerkers samen te voegen met de lange termijn visies,  de huidige stand van zaken en onzekerheden in de zonnepaneel markt (heffingen).  Maar het is gelukt. We hebben een sterke en geheel omvattende aanbesteding uitgestuurd met een potentieel van 1000 woningen en 50 flats.

Laat de aanbiedingen maar komen! Laat de huurders maar inschrijven! Laat de zon maar schijnen!

 

Zonnig Rotterdam

Momenteel werken wij verder met een corporatie in Rotterdam aan de inventarisatie van flats en woningen. Wij zullen eind van de zomer nog een aanvraag in Rotterdam uitsturen. Met de kennis, documenten en ervaring die we hier vormen, bouwen we voort aan het professioneel aanbesteden van zonne-energie door corporaties.

 

Versterking team zonnighuren

Sinds 1 juni hebben we binnenshuis versterking aan boort.  Ronald Franken: al meer dan 12 jaar werkzaam in de zonne-energie brengt een schat aan ervaring op gebied van producten, marktontwikkelingen en projectontwikkeling.

Ronald is 9.5 jaar werkzaam geweest in onderzoek en productontwikkeling van zonnepanelen. Daarna was hij van 2010 tot juni 2013 werkzaam als adviseur bij Ecofys en verantwoordelijk voor alle zonne-energie gerelateerde onderwerpen: van markt ontwikkelingen tot business cases tot beleidsadvies. Hij heeft haalbaarheidsstudies gemaakt en aanbesteding begeleid van grote projecten internationaal (40MW PV in het veld, 2MW op gebouwen, 1MW off-grid PV). In Nederland heeft hij ervaring bij aanbestedingen voor verschillende waterschappen (0,5 MW) en voor corporaties te weten de aanbestedingsevaluatie van zonnig Limburg (2.000 woningen), en technische evaluatie van oude systemen bij Woonbron (15 flats).

Ronald heeft de aanbestedingsdocumenten voor Zonnig Overijssel compleet gemaakt en zal de technische kant in de zonnig huren projecten gaan aansturen.

@franken_ronald

http://nl.linkedin.com/in/ronaldfranken