Nieuwsbrief zonnig huren augustus

Nieuwsbrief 2maandelijks over zonne-energie bij huurwoningen.

Inschrijven voor de nieuwsbrief kan onderaan deze website of via maarten@huurenergie.nl

1. Passendheidstoets: zonnepanelen buiten de huur verrekenen?

Door de passendheidstoets ervaren steeds meer verhuurders geen ruimte in de huren bij mutatie. De wens is dus om zonnepanelen direct of vanaf mutatie buiten de huur te verrekenen. Mag je zonnepanelen als servicekosten in rekening brengen, biedt een eigen of externe energie BV uitkomst, welke keuzes maken collega’s? Lees er hier alles over.
2. We bouwen weer – handleiding zonnepanelen bij nieuwbouw

Bij nagenoeg elke nieuwbouwontwikkeling worden zonnepanelen toegevoegd als “epc-knaller”. Maar hoe optimaliseert u de baten ten opzichte van de investering? Op welke meters worden de panelen aangesloten, welke eisen kunnen worden gesteld, hoe wordt verrekend en beheerd? In deze handreiking, opgesteld voor Brabantsewaard maar generiek toepasbaar, leest u er alles over.
3. De step-subsidie: elk renovatieproject rendeert beter met zon – tips en tricks
Een ton extra investeren op een gepland project, twee ton verdienen én verduurzamen… Het overkwam Vestia, door slim rekenwerk met Step-subsidie. Lees meer concrete voorbeelden, en onze tips en tricks om geplande renovaties, zonnepanelen en step-subsidie optimaal te combineren.

4. Waar is toepassing van zonne-energie mogelijk?

Voor eengezinswoningen, op de collectieve meter, voor appartementen, in een weiland… De vraag blijft waar zonne-energie mogelijk en rendabel is. Een overzicht

5. Stopt de saldering van zonne-energie per 2020? – en lossen accu’s dit op?

Als de VVD haar zin krijgt, is de fiscale stimulering van zonne-energie in 2020 een stuk lager. Wat betekent dit mogelijk voor verhuurders en huurders, is er met accu’s iets aan te doen, en wat is nu wijsheid? Een voorbeschouwing van de toekomst.

6. Aandachtspunten leverancier-selectie

Met 5.000 woningen en 200 flats gerealiseerd, heeft zonnig huren verreweg de meeste ervaring rond aanbestedingen en projectmanagement van zonprojecten in de huursector. Naar aanleiding van een aantal recente projecten weer wat “lessons learned” verzameld, voor uw gemak.

 

Actuele nieuwsbronnen rond zonne-energie bij woningcorporaties zijn altijd te vinden op www.zonnighuren.nl/downloads en www.zonnighuren.nl/blog.

 

Vriendelijke groet,

Maarten Corpeleijn