Nieuwe procedure aanmelden installaties op energieleveren.nl

Posted on 10 jun, 2020 in MCorpeleijn, Zonnighuren

In 2019 legde ik al uit waarom van belang is de installaties aan te melden bij de netbeheerders, en wat er soms mis kan gaan bij die aanmelding en het aanbieden van slimme meters.

Sinds mei 2020 is die aanmelding een stuk ingewikkelder geworden – lijkt het. De netbeheerders willen meer informatie hebben (eancode, vermogen en type omvormer, of er een thuisbatterij is) en er moet voor elk adres een persoonlijk account met een persoonlijk mailadres worden aangemaakt.

Dit leidde tot enige onrust in de markt. Hoeveel administratieve verplichtingen komen er nu wel niet bij de installateurs terecht, en wat als huurders geen emailadres willen afgeven, gaat verhuizen etcetera?

Een rondje langs de netbeheerder-velden leert echter dat het allemaal wel meevalt, misschien wordt het zelfs makkelijker:

  • Enexis had al een procedure voor het “in bulk aanmelden” van woningen via excel, en heeft  de excelsheet aangepast. Deze kan worden verstuurd naar duurzaam.produceren@enexis.nl.
  • Stedin heeft deze bulkexcel gemaakt, deze kan gestuurd worden naar fm.stedinteruglevering.kv@stedin.net
  • Liander meldt dat een dergelijke bulkprocedure in de maak is, en waarschijnlijk voor 7 juli operationeel is. Dit zal vermeld worden op deze website.
  • Andere, kleinere, netbeheerders heb ik nog niet gevraagd.

 

foto maartenMaarten Corpeleijn (1979) adviseert op jaarbasis 25 woningcorporaties en beleggers rond de uitrol van zonne-energie. Ondersteuning loopt van beleid, tot aanbesteding en management van de uitvoering, tot training en coaching. Zonnig Huren is de grootste onafhankelijke adviseur op dit gebied.

Op zonnighuren.nl vindt u veel artikelen, en onze referenties en dienstverlening.
Reactie op / vragen over dit blog zijn welkom op: maarten@huurenergie.nl