interessemelding installateur zon

Amersfoort, 13 januari 2023

Geachte heer/mevrouw,

Als onafhankelijk adviseur van woningcorporaties en beleggers zoek ik installateurs voor zonne-energieprojecten. Het betreft:

 1. Een grote belegger die de komende 3 jaar 5.000 van haar huurders zonnepanelen wil aanbieden. Voor 2023 gaat het om 1.200 woningen, verdeeld in een kavel noord&zuidholland en een kavel Gelderland/N-Brabant/Drenthe/Utrecht/Flevoland
 2. Een woningcorporatie regio Haarlem, wil zonnepanelen aanbieden aan bewoners van 645 appartementen, met aansluiting naar individuele meterkasten van huurders. Het betreft een meerjarig programma.
 3. Een woningcorporatie provincie Drenthe, wil zonnepanelen realiseren zonder bijdrage huurders op appartementen, met aansluiting naar individuele meterkasten van huurders. Budget 12 miljoen in 3 jaar.
 4. Een woningcorporatie regio Rivierenland, wil 800 eengezinswoningen per jaar zonnepanelen aanbieden.
 5. Een woningcorporatie regio Apeldoorn, die in 3 jaar voor totaal 3 miljoen euro zonnepane6en wil aanbieden aan huurders, te beginnen met voornamelijk eengezinswoningen.

Ik ben op zoek naar partijen die ervaring mee hebben:

 • goed in promotie naar en communicatie met bewoners,
 • nette kabelroutes,
 • panelen netjes op het dak, ,
 • monitoring van de installaties,
 • meerjarig monitoring/onderhoud/prestatiegarantie o.b.v. een vijfjarig contract.

Gewerkt wordt met een standaard-werkomschrijving van ondergetekende, echter er is zeker ruimte om alternatieven in te dienen zodat u vanuit een eigen standaard werkwijze efficiënt kunt werken.

Mijn vraag is of uw bedrijf mee zouden willen doen in een aanbesteding.

En zo ja:

 • vanuit welke bv (kvk-nummer) u aan kunt bieden, welke bv (kvk-nummer) kan indien dit nodig wordt geacht door opdrachtgeevr een concerngarantie geven.
 • Kunt u aangeven de omzet rond zonnepanelen van de afgelopen 3 jaar, uitgesplitst naar verhuursector en andere sectoren?
 • Heeft u ervaring met eengezinswoningen, appartementen met aansluiting op de appartementen zelf en/of appartementen met aansluiting op de collectieve meter?
 • In welke aanbesteding(en) van de hierboven genoemde heeft u interesse?
 • Hoe pakt u dit soort projecten aan (voorbeeld plan van aanpak/werkwijze),
 • Wie is contactpersoon voor aanbesteding (naam en telefoonnummer)
 • Kunt u aanleveren hoeveel ervaring u heeft met dit specifieke marktsegment, door het opgeven van minimaal 4 referenties in onderstaande tabel?
Uitvoeringsperiode Aantal woningen Opdrachtgever Contactpersoon Email Telefoonnummer
 
 
 
 

 

Verzoek om voor 1 februari aan te leveren aan maarten@huurenergie.nl. Verdere telefonische benadering of kennismaking is in dit stadium niet gewenst. Uiteraard behandel ik de gegevens vertrouwelijk. Doel is half februari de eerste aanbestedingen uit te sturen. U ontvangt sowieso een reactie.

 

Dank bij voorbaat voor de reactie,

 

Met vriendelijke groet,

 

Maarten Corpeleijn, Onafhankelijk adviseur zonne-energie voor 40 corporaties

www.zonnighuren.nl/projecten