Focus in mijn zonne-energie-activiteiten

Op 15 maart 2012 kwam “Zonnig Huren” op het NOS-journaal. “Twee-en-twintig woningcorporaties gaan samen mogelijkheden voor grootschalig gebruik van zonnepanelen op huurwoningen onderzoeken.” De dag erna ontploften mijn telefoon en mailbox. Ik bedacht me het risico te lopen de rest van mijn leven “die jongen van de zonnepanelen” te zijn.

Eind 2019, ruim zeven jaar later, ben ik 40 aanbestedingen verder. Een heleboel corporaties en beleggers hebben zonne-energie omarmd, en het was een prachtige taak daar een bijdrage aan te leveren. En dat is het nog steeds. Maar ook zoek ik ruimte voor nieuwe ontwikkelingen. Dus já, ik wil u graag helpen met:

  • sparren over kansen met zonne-energie,
  • het opstellen van nieuwe beleids- en investeringsplannen,
  • aanbestedingen of prijs-kwaliteit-checks,
  • het na aanbesteding opstarten van nieuwe projecten,
  • het trainen van projectleiders, werkvoorbereiders en opzichters,
  • het bijsturen bij crisis in de uitvoering.

Waar ik afscheid van neem is het namens de corporatie operationeel aansturen van de installateur in de uitvoering. Dat is in de basis werk voor de corporatie zelf (of diens interim-manager), het is niet mijn hobby, en het is ook niet te doen om al die projecten intensief te begeleiden. Voor technische opleveringscontroles verwijs ik graag naar bureau’s als Zondermeer en Omega Energietechniek.

En já, het is ook tijd voor iets nieuws. Iets met laadpalen misschien wel. Wordt vervolgd.