Uw voordeel met zonnepanelen

Zelf uw voordeel exact berekenen

Uw exacte besparing met zonnepanelen hangt af van:

  • de oriëntatie en hellingshoek van uw dak, hier hebben wij rekening mee gehouden bij de berekening van de opbrengst van de panelen. Hierin is geen rekening gehouden met schaduw. Van belang is dat in de periode maart-september het deel van het dak waar de panelen op liggen zo veel mogelijk onbeschaduwd is.
  • de kosten per kWh elektra (nb. de kale energieprijs plus energiebelasting plus btw, totaal 22 tot 23 cent voor de meeste huurders);
  • uw stroomverbruik: het is verstandig om niet meer zonne-energie op te wekken dan u verbruikt;
  • of u huurtoeslag ontvangt.

Met deze excelsheet kunt u zelf een berekening maken.

In de brief die u ontving hebben wij een berekening voor u gemaakt, waarbij we de energieprijs hebben geschat en hebben aangenomen dat u geen huurtoeslag ontvangt.

Als u uw energierekening mailt naar vestia@zonnighuren.nl, maken we voor u een berekening op maat. Mail aub niet alleen de totale kosten, maar de uitgesplitste rekening (vastrecht, stroomkosten, belasting, btw e.d.)

Heeft u huurtoeslag?

De huurverhoging door zonnepanelen komt dan ook in aanmerking voor huurtoeslag. Zo kan het zijn dat u bij een huurverhoging van 30 euro, 18 euro extra huurtoeslag krijgt. De panelen kosten u dan maar 12 euro. Dit is afhankelijk van uw precieze situatie (leeftijd, inkomen, huurprijs, …)

U kunt hier op de site van de belastingdienst een proefberekening maken om te zien hoe de huurtoeslag stijgt door toepassing van zonnepanelen.  U vult dan eerst uw huidige situatie in, en dan dezelfde gegevens met de huurverhoging van de zonnepanelen. U ziet dan direct het verschil in de huurtoeslag. Gebruik desgewenst deze handleiding

 

Huur boven huurtoeslaggrens? Geen probleem.

Komt uw huur door de verhoging (en eventuele toekomstige jaarlijkse huurverhogingen) op enig moment boven de huurtoeslaggrens (2014: 699,48 euro per maand) dan ontvangt u alleen huurtoeslag over het deel van de huur dat onder deze grens valt.

U behoudt verder gewoon huurtoeslag, omdat er sprake is van een verworven recht. Zie de folder berekening huurtoeslag 2014 van de belastingdienst, pagina 3, derde bullet helemaal onderaan.

 

Terug naar de site van Vestia over zon