Bereken uw financiële voordeel, effect huurtoeslag

bereken-uw-voordeel-zonnepanelen-zonne-energieUw exacte besparing met zonnepanelen hangt af van:

  • de oriëntatie en hellingshoek van uw dak;
  • de kosten voor elektra (nb. de kale energieprijs plus energiebelasting plus btw, totaal 22 tot 23 cent voor de meeste huurders);
  • uw stroomverbruik: het is verstandig om niet meer zonne-energie op te wekken dan u verbruikt;
  • of u huurtoeslag ontvangt.

In de brief die u ontving hebben wij een berekening voor u gemaakt, waarbij we de energieprijs hebben geschat en hebben aangenomen dat u geen huurtoeslag ontvangt.

Bereken hier uw financiële voordeel op basis van uw situatie.

 

Heeft u huurtoeslag?

De huurverhoging door zonnepanelen komt dan ook in aanmerking voor huurtoeslag. U kunt uw nieuwe huurprijs doorgeven aan de belastingdienst. U kunt hier op de site van de belastingdienst een proefberekening maken om te zien hoe de huurtoeslag stijgt door toepassing van zonnepanelen.  U vult dan eerst uw huidige situatie in, en dan dezelfde gegevens met de huurverhoging van de zonnepanelen. U ziet dan direct het verschil.

Huur boven huurtoeslaggrens? Geen probleem.

Komt uw huur door de verhoging boven de huurtoeslaggrens (2014: 699,48 euro per maand) dan ontvangt u alleen huurtoeslag over het deel van de huur dat onder deze grens valt. U behoudt verder gewoon huurtoeslag, omdat er sprake is van een verworven recht. Zie de folder berekening huurtoeslag 2014 van de belastingdienst, pagina 3, derde bullet helemaal onderaan.